Toepassingen

Auditorium

Auditorium

Een auditorium is een grote ruimte ingericht op het zenden van veel informatie naar een groot publiek van veelal 100+ toehoorders. Om deze informatie goed weer te kunnen geven, wordt veelal gebruik gemaakt van grote beelddragers zoals een projectiesysteem of een videowall.
Daarnaast kenmerkt het gemiddelde auditorium zich door een hoge kwaliteit audio installatie met een hoge mate van spraakverstaanbaarheid. Steeds vaker is de wens om de presentatie te kunnen registreren en streamen.

Een cruciaal onderdeel van de audiovisuele installatie in een auditorium is het besturingssysteem. Een eenvoudig ingerichte interface moet het mogelijk maken om de veelal complexe apparatuur naar wens eenvoudig te kunnen bedienen.
Projectie
Waar in veel ruimten de projector wordt vervangen door een monitor, blijft in het auditorium de projector toch echt de favoriet. De grootte van de ruimte vraagt dan ook om een groot formaat projectiescherm waarop geprojecteerd kan worden. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van projectie is dit ook een fantastische oplossing. Een projector met LED / laser technologie zorgt voor een lange levensduur en lage onderhoudskosten. De nieuwe ontwikkelingen op gebied van projectieschermen zorgen voor een strak gespannen doek dat ook nog eens met zijn doeksoort is afgestemd op zijn omgeving en de projector.
Videowall
Een videowall is een “scherm” welke opgebouwd wordt uit meerdere losse monitoren of LED panelen om zo tot het gewenste formaat te komen. De ingebouwde videowall processor zorgt er voor dat elk scherm het juiste deel weergeeft van het totale beeld zodat er één groot beeld ontstaat. Op deze wijze wordt toch een groot formaat beeld gecreëerd. Bij de keuze om de videowall op te bouwen uit meerdere gekoppelde monitoren ontstaan er dunne randen (bezel) tussen deze monitoren. Bij de keuze voor indoor LED zijn deze randen compleet verdwenen en ontstaat er echt één groot formaat scherm.
Audio
In een auditorium is het vanzelfsprekend van groot belang dat de presentator duidelijk hoorbaar wordt gemaakt. Met de keuze voor de juiste luidsprekers en een optimale inregeling van het audiosysteem, zal deze uitdaging worden overwonnen. Hierbij wordt natuurlijk altijd uitgegaan van een gelijkmatige verdeling van de geluidsdruk (dB) en een hoge mate van spraakverstaanbaarheid (SPL). Naast het versterken van de presentator, is het in een auditorium vaak wenselijk om geluid bijbehorend bij een presentatie in hoge kwaliteit weer te geven. Vaak kan dit geschieden middels hetzelfde audiosysteem en is alleen de toevoeging van een subwoofer voor extra ondersteuning in de lage tonen benodigd.
Draadloos presenteren
De vraag naar draadloos presenteren is enorm gegroeid vanwege de flexibiliteit die hiermee geboden wordt. Daarnaast is draadloos presenteren dé oplossing voor al die verschillende aansluitmogelijkheden die er tegenwoordig bestaan. Of het nu gaat om laptop, tablet of telefoon. Barco Clickshare is veruit de meest verkochte oplossing op het gebied van draadloos presenteren. Plug simpelweg de USB-button in het device (bijvoorbeeld laptop) en de button zet een eigen wifi verbinding op met een base unit die bijvoorbeeld achter de flatscreen of bij de projector kan worden geplaatst. Druk op de knop van de button om te starten met jouw presentatie.
Besturing
Een auditorium is veelal voorzien van veel apparatuur waarbij ook nog eens veel koppelingen tot stand moeten worden gebracht. Om dit op een bedieningsvriendelijke manier te realiseren is er een besturingssysteem benodigd. Bij een besturingssysteem wordt er software op maat geprogrammeerd, zodat de gebruiker uiteindelijk via een touchscreen (bijvoorbeeld een iPad) de diverse voorgedefinieerde functies kan oproepen. Dit maakt het gebruik van de apparatuur kinderlijk eenvoudig en wordt tevens de kans op eventuele storingen geminimaliseerd.
Beheer
In een auditorium kunnen we het ons niet veroorloven dat de apparatuur tijdens een presentatie voor een grote groep niet juist functioneert. Om dit te voorkomen is het beheer en onderhoud van groot belang. De beheersystemen van AVisie maken het mogelijk om de apparatuur 24 uur per dag te monitoren op eventuele foutmeldingen. Deze software detecteert een storing op het moment dat deze zich voordoet en informeert de beheerder. Hierdoor wordt een storing in een vroeg stadium al gedetecteerd en niet pas als de gebruiker het systeem wil gebruiken.

Vragen? Neem contact op!