DigiBase gaat digitaal bouwen met behulp van de nieuwste audiovisuele presentatiemiddelen

  • Frank
  • 15-02-2019
Frank
15-02-2019

AVisie bouwt mee aan de transitie naar 100% digitaal bouwen!

DigiBase is een nieuwe onderneming binnen VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling. De rol van dit centrum in Nieuwegein is om DigitaalBouwen gemeengoed te maken bij alle ondernemingen van VolkerWessels en haar klanten en deze, daar waar nodig, te ondersteunen en begeleiden in de transitie naar 100% digitaal bouwen en ontwikkelen.

Dit centrum voor DigitaalBouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het centrum in Nieuwegein zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality. Binnen VolkerWessels wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van Bouw Informatie Management (BIM) en andere vormen van digitalisering en de inzet van data. DigiBase brengt alle kennis, data en expertise over DigitaalBouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s.  

Bij DigiBase kun je de digitale wereld en de kracht van data écht beleven. Industrieel en huiselijk ingericht en toegerust met de allernieuwste middelen om (op afstand) te overleggen, scrummen en brainstormen. Hoogtepunt is de Experience ruimte met een enorme LED-videowall waarmee je ruimtes, bouwprojecten en de directe omgeving kunt beleven, voordat er gebouwd is.

Tenslotte is het pand zelf ook al uitgerust als het ‘gebouw van de toekomst’. Via IoT-systemen en sensoren kunnen overal in het pand de luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, verlichting en andere zaken gemeten en bestuurd worden.

Bekijk projecten

— Project BinckBank voorzien van nieuw Narrowcasting systeem Bekijk project
— Project Gemeente Rhenen vernieuwt raadzaal met de nieuwste audiovisuele technieken Bekijk project
— Project Vergadercentrum Domstad wederom voorzien van nieuwe audiovisuele presentatiemiddelen Bekijk project

Vragen? Neem contact op!