Collaboration

Sharp Collaboration Display

Sharp Windows Collaboration Display

Het Windows Collaboration Display (WCD) van Sharp is de interactieve touchmonitor dat voldoet aan de specificaties van Microsoft WCD. Het scherm heeft een beeldformaat van maar liefst 70 inch en beschikt over een geïntegreerde 4K camera en microfoons. De Sharp WCD beschikt over IoT-sensoren die werken met Microsoft Azure Digital Twins om je vergaderruimtes te monitoren en slim te maken om het gebruik te optimaliseren.

De monitor beschikt over Skype / Teams gecertificeerde audio en video en met de beschikbare samenwerkingstools zoals Microsoft 365 en Microsoft Teams, worden je vergaderingen geoptimaliseerd

Microsoft

Microsoft lanceert een nieuw type display voor conferentieruimtes. Waar het bedrijf zelf al de Surface Hub maakt, werkt het nu samen met andere fabrikanten van displays om Windows Collaboration Displays te maken. De schermen kunnen aan reeds bestaande Windows 10-apparaten gekoppeld worden. 

De schermen zijn voorzien van ingebouwde sensoren die werken met de nieuwe Azure IoT functies rond ‘ruimtelijke intelligentie’. De sensoren detecteren of iemand zich in een ruimte bevindt en het systeem kan zo beter regelen of een ruimte verhit of gekoeld moet worden. Ook zouden systemen waarmee werknemers ruimtes kunnen reserveren efficiënter beheerd kunnen worden.

De displays bieden hoge resolutie, multi-touch en ondersteunen input via een stylus. Microsoft stelt ook dat de displays voorzien zijn van far-field microfoons, die daarmee functies als Cortana ondersteunen. Ook zijn de displays voorzien van camera’s die videoconferenties via Microsoft Teams of andere soortgelijke software mogelijk maken. 

Duidelijk is dat Microsoft zijn samenwerkingsplatform zo goed mogelijk zal laten concurreren met soortgelijke hardware.

videoconferencing-ruimteVideoconferencing ruimte
videoconferencing-ruimteVideoconferencing ruimte

Vragen? Neem contact op!