Volg ons op Twitter

Hotels

Binnen dit marktsegment hebben we onder andere het fantastische Hotel Van der Valk te Houten voorzien van allerlei denkbare audiovisuele oplossingen.

Welke producten worden toegepast binnen deze branche?
De producten die wij binnen de doelgroep hotels toepassen, zijn met name projectoren, flatscreens, besturingssystemen, discussiesystemen, geluidsapparatuur, videoconferencing en narrowcasting.

Projectoren worden hoofdzakelijk toegepast in de vergaderzalen die veelal koppelbaar zijn. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is vanzelfsprekend de vrijheid in signaaldistributie. Kortom wat laat ik waar zien.

Flatscreens worden toegepast in met name de kleinere vergaderruimten en voor narrowcasting toepassingen. Een groot voordeel van flatscreens is de leesbaarheid, geringe onderhoudskosten, lange levensduur en een nagenoeg storingsvrije werking.

Besturingssystemen worden toegepast in nagenoeg alle ruimten waar een diversiteit aan apparatuur is. Met name de grote verscheidenheid van gebruikers, vereisen een audiovisueel systeem dat eenvoudig bedienbaar is. Toepassing van besturingssystemen maakt dit mogelijk. Bovendien wordt hiermee een hoge mate van betrouwbaarheid gecreëerd.

Onze eigen applicatie om de bediening van de apparatuur te laten lopen middels een iPad, is ook binnen dit soort organisaties al veelvuldig toegepast.

Een eenvoudige uitvoering van een besturingssysteem is een bedieningspaneel. Een dergelijk paneel is voorzien van een aantal knoppen die op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een flatscreen kunnen aan- en uitschakelen, volume instellen en de juiste input selecteren.

Het verschil tussen een besturingssysteem en een bedieningspaneel zit in de hoeveelheid aan te sturen randapparatuur. Bij een bedieningspaneel reikt dit veelal niet verder dan twee apparaten. Als er bovendien sprake is van aansturing verlichting, verduistering en eventueel temperatuur regeling, dan is een besturingssysteem zelfs de enige juiste oplossing.


Geluidsapparatuur wordt toegepast voor weergave van onder andere het presentatiegeluid in diverse vergaderruimten.

Bovendien is in de grotere vergaderruimten veelal spraakversterking gewenst.

Ook achtergrond muziek is een wens die leeft binnen deze markt en wordt toegepast in centrale ruimten.


Narrowcasting wordt hoofdzakelijk toegepast voor communicatie met de gast. De informatie die gecommuniceerd wordt is onder andere bewegwijzering binnen het hotel en eveneens weergave van het laatste nieuws met bijvoorbeeld file informatie.

Tevens wordt middels narrowcasting ook de informatie verzorgd op de digitale deurkaarten naast de ingang van de vergaderruimten. Op deze kleine displays wordt informatie weergegeven van de gebruiker van de zaal.