Volg ons op Twitter

Zakelijk

Het onlangs gerealiseerde project voor de nieuwbouw van Oracle te Utrecht is één van de vele voorbeelden van zakelijke klanten die wij voorzien hebben van audiovisuele apparatuur.
 
Welke producten worden toegepast binnen deze branche?
De producten die wij binnen de doelgroep zakelijk toepassen, zijn met name projectoren, flatscreens, interactieve whiteboards, besturingssystemen, discussiesystemen, geluidsapparatuur, videoconferencing en narrowcasting.

Projectoren worden hoofdzakelijk toegepast in auditoria, directie vergaderkamers, grote vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant. De laatste ruimte wordt hoofdzakelijk gebruikt voor informele bijeenkomsten.

Flatscreens worden toegepast in kleinere vergaderruimten en voor narrowcasting toepassingen. Een groot voordeel van flatscreens is de leesbaarheid, geringe onderhoudskosten, lange levensduur en een nagenoeg storingsvrije werking.

Interactieve whiteboards worden veelal toegepast in een opleidingsruimte of brainstorm ruimte. Voor met name het verzorgen van instructie is de gewenste interactiviteit middels deze oplossing voorhanden. Ook het digitaal kunnen opslaan van allerlei aantekeningen tijdens een brainstorm sessie wordt als zeer waardevol ervaren.

Besturingssystemen worden toegepast in ruimten waar een diversiteit aan apparatuur is. Dit zijn veelal dus auditoria, koppelbare ruimten en het bedrijfsrestaurant. Om het gewenste bedieningsgemak te kunnen garanderen, worden besturingssystemen toegepast. Onze eigen applicatie om de bediening van de apparatuur te laten lopen middels een iPad, is al veelvuldig toegepast binnen dit soort organisaties.

Een eenvoudige uitvoering van een besturingssysteem is een bedieningspaneel. Een dergelijk paneel is voorzien van een aantal knoppen die op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een flatscreen kunnen aan- en uitschakelen, volume instellen en de juiste input selecteren.

Het verschil tussen een besturingssysteem en een bedieningspaneel zit in de hoeveelheid aan te sturen randapparatuur. Bij een bedieningspaneel reikt dit veelal niet verder dan twee apparaten. Als er bovendien sprake is van aansturing verlichting, verduistering en eventueel temperatuur regeling, dan is een besturingssysteem zelfs de enige juiste oplossing.


Geluidsapparatuur wordt toegepast voor weergave van onder andere het presentatiegeluid in diverse vergaderruimten.

Bovendien is veelal op zeer veel locaties spraakversterking gewenst. Vanzelfsprekend is dit van toepassing in auditoria, maar het is ook veelvuldig gewenst in het bedrijfsrestaurant.

Ook achtergrond muziek is een wens die leeft binnen de zakelijke markt en wordt toegepast in het bedrijfsrestaurant, de entree, op de verdiepingen en in een aantal gevallen wordt deze muziek gebruikt als akoestisch geluidsscherm tussen de vergaderruimten in.


Narrowcasting wordt hoofdzakelijk toegepast voor communicatie met de klant en met de eigen medewerker. In de entree vind deze communicatie plaats middels diverse flatscreens waarop informatie wordt weergegeven van de eigen organisatie.

Op diverse locaties binnen het pand (bijvoorbeeld bij de pantry) worden flatscreens geplaatst om met de medewerker te kunnen communiceren. Het is zelfs middels narrowcasting software mogelijk om per afdeling de gewenste informatie te kunnen weergeven. Zo krijgt iedere afdeling de informatie tot haar beschikking die betrekking heeft op de medewerkers van de desbetreffende afdeling.