Volg ons op Twitter

Onderwijs

Hogeschool voor de Kunsten uit Utrecht is al jarenlang een trouwe klant van AVisie en vertegenwoordigt de grote groep klanten die wij hebben binnen dit segment.

Welke producten worden toegepast binnen dit segment?
De producten die wij binnen het onderwijs toepassen zijn hoofdzakelijk projectoren, flatscreens, interactieve whiteboards, besturingssystemen, geluidsapparatuur, videoapparatuur en narrowcasting.

Projectoren worden hoofdzakelijk toegepast in klaslokalen en de aula. Voor toepassing van projectie op interactieve schoolborden, worden veelal short throw projectoren gebruikt. Dit zijn projectoren die op een zeer korte afstand van het bord worden geplaatst. Hierdoor wordt er niet hinderlijk in het licht van de projector gekeken. Tevens is de schaduwvorming van dergelijke projectoren op het bord ook beduidend minder.

Flatscreens worden in sterk toenemende mate ook in dit segment toegepast. Kleine klaslokalen en narrowcasting toepassingen zijn de voornaamste reden hiervan. Een groot voordeel van flatscreens is de leesbaarheid, geringe onderhoudskosten, lange levensduur en een nagenoeg storingsvrije werking.

Interactieve flatscreens/whiteboards worden inmiddels op grote schaal toegepast binnen het onderwijs. Het “digitale schoolbord” is niet meer weg te denken uit de hedendaagse klaslokalen.

Besturingssystemen worden toegepast in ruimten waar een diversiteit aan apparatuur is. Dit zijn veelal dus auditoria en de aula. Om het gewenste bedieningsgemak te kunnen garanderen, worden besturingssystemen toegepast.

Een eenvoudige uitvoering van een besturingssysteem is een bedieningspaneel. Een dergelijk paneel is voorzien van een aantal knoppen die op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een projector kan aan- en uitschakelen, het projectiescherm naar beneden laat rollen, het volume kan instellen en de juiste input kan selecteren.

Het verschil tussen een besturingssysteem en een bedieningspaneel zit in de hoeveelheid aan te sturen randapparatuur. Bij een bedieningspaneel reikt dit veelal niet verder dan twee apparaten. Als er bovendien sprake is van aansturing verlichting, verduistering en eventueel temperatuur regeling, dan is een besturingssysteem zelfs de enige juiste oplossing.


Geluidsapparatuur wordt toegepast voor weergave van onder andere het presentatiegeluid in klaslokalen. In een aantal gevallen volstaat zelfs een eenvoudige actieve luidspreker oplossing. Dit zijn luidsprekers die voorzien zijn van een geïntegreerde versterker.

In auditoria is vanzelfsprekend een kwalitatief goede oplossing gewenst voor zowel weergave van het presentatiegeluid als voor spraakversterking.


Videoconferencing wordt meer en meer toegepast voor het op afstand kunnen volgen van colleges. Deze ontwikkeling is niet meer te stoppen en er ontstaat steeds meer behoefte aan Unified Communication.

Narrowcasting binnen het onderwijs en opleidingscentra is eigenlijk een combinatie van een informatiesysteem met lesroosterinformatie. Door de koppeling van het narrowcasting systeem met het lesrooster programma, worden wijzigingen in het rooster automatisch weergegeven op de gewenste flatscreens. Vanzelfsprekend kan ook alle overige informatie worden weergegeven op de diverse flatscreens.