Volg ons op Twitter

Banken

De Rabobank organisatie is een zeer gewaardeerde relatie van AVisie. Wij mogen inmiddels meer dan dertig lokale vestigingen tot onze klantenkring rekenen en hebben deze in de afgelopen jaren voorzien van audiovisuele apparatuur. Voorbeelden hiervan zijn de vestigingen te Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Houten en Katwijk.

Welke producten worden toegepast binnen deze branche?
De producten die wij binnen deze organisatie toepassen zijn hoofdzakelijk projectoren, flatscreens, interactieve whiteboards, besturingssystemen, geluidsapparatuur en narrowcasting.

Projectoren worden hoofdzakelijk toegepast in auditoria, grote vergaderruimten en het bedrijfsrestaurant. De laatste ruimte wordt met name gebruikt voor informele bijeenkomsten.

Flatscreens worden toegepast in kleinere vergaderruimten en voor narrowcasting toepassingen. Een groot voordeel van flatscreens is de leesbaarheid, geringe onderhoudskosten, lange levensduur en een nagenoeg storingsvrije werking.

Interactieve whiteboards worden toegepast in de opleidingsruimte van de bank. Voor met name het verzorgen van instructie is de gewenste interactiviteit middels deze oplossing voorhanden.

Besturingssystemen worden toegepast in ruimten waar een diversiteit aan apparatuur is. Dit zijn veelal dus auditoria, koppelbare ruimten en het bedrijfsrestaurant. Om het gewenste bedieningsgemak te kunnen garanderen, worden besturingssystemen toegepast. Onze eigen applicatie om de bediening van de apparatuur te laten lopen middels een iPad, is al veelvuldig toegepast binnen deze organisatie.

Een eenvoudige uitvoering van een besturingssysteem is een bedieningspaneel. Een dergelijk paneel is voorzien van een aantal knoppen die op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een flatscreen kunnen aan- en uitschakelen, volume instellen en de juiste input selecteren.

Het verschil tussen een besturingssysteem en een bedieningspaneel zit in de hoeveelheid aan te sturen randapparatuur. Bij een bedieningspaneel reikt dit veelal niet verder dan twee apparaten. Als er bovendien sprake is van aansturing verlichting, verduistering en eventueel temperatuur regeling, dan is een besturingssysteem zelfs de enige juiste oplossing.


Geluidsapparatuur wordt toegepast voor weergave van onder andere het presentatiegeluid in diverse vergaderruimten.

Bovendien is veelal op zeer veel locaties spraakversterking gewenst. Vanzelfsprekend is dit van toepassing in auditoria, maar het is ook veelvuldig gewenst in de foyer. Bij een grote presentatie wordt het publiek ontvangen in de foyer (of bankhal) en wordt iedereen van harte welkom geheten voor aanvang van de presentatie en aansluitend uitgenodigd om naar het auditorium te gaan.

Opname apparatuur is eigenlijk ook altijd een vast onderdeel in de audiovisuele configuratie van een auditorium. Opname geschiedt veelal op een harde schijf dan wel een flashcard recorder.

Ook achtergrond muziek is een wens die leeft binnen de Rabobank organisatie en wordt toegepast in het bedrijfsrestaurant, de bankhal, op de verdiepingen en in een aantal gevallen wordt deze muziek gebruikt als akoestisch geluidsscherm tussen de bespreekkamers in.


Narrowcasting wordt hoofdzakelijk toegepast voor communicatie met de klant en met de eigen medewerker. In de bankhal vind deze communicatie plaats middels diverse flatscreens waarop informatie wordt weergegeven van de Rabobank organisatie.

Op diverse locaties binnen het pand (bijvoorbeeld bij de pantry) worden flatscreens geplaatst om met de medewerker te kunnen communiceren. Het is zelfs middels narrowcasting software mogelijk om per afdeling de gewenste informatie te kunnen weergeven. Zo krijgt iedere afdeling de informatie tot haar beschikking die betrekking heeft op de medewerkers van de desbetreffende afdeling.